Μελέτη: Το 29% των νεαρών ληπτών του εμβολίου COVID της Pfizer υπέστησαν καρδιακές επιπτώσεις

13 August 2022

Σχεδόν τρία στα 10 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer παρουσίασαν καρδιακές επιπτώσεις στη συνέχεια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 301 μαθητές σε δύο σχολεία στην Ταϊλάνδη. Οι μαθητές ήταν ηλικίας 13 έως 18 ετών και είχαν λάβει μια δόση του εμβολίου της Pfizer χωρίς σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Οι περισσότεροι δεν είχαν καμία υποκείμενη ασθένεια, ενώ 44 είχαν παθήσεις όπως άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας, συνεισφέροντας οικονομικά στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso

Οι ερευνητές διεξήγαγαν εργαστηριακές εξετάσεις για τη δημιουργία μιας βασικής αναφοράς και ακολούθησαν παρακολούθηση τρεις ημέρες, επτά ημέρες και 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έλαβαν οι μαθητές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 29% των νέων παρουσίασε καρδιαγγειακές επιπτώσεις, όπως αίσθημα παλμών της καρδιάς, πόνο στο στήθος και δύσπνοια. Πενήντα τέσσερις είχαν μη φυσιολογικά αποτελέσματα ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Έξι παρουσίασαν πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, την οποία η Mayo Clinic περιγράφει ως ασθένεια των καρδιακών βαλβίδων- έξι είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση και επτά διαγνώστηκαν με φλεγμονή της καρδιάς.

Δύο από τα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο, με το ένα να εισάγεται στην εντατική.

Οι περιορισμοί της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους και χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Mahidol, περιλάμβαναν την απαίτηση γονικής άδειας για εξέταση αίματος, η οποία θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τη συμμετοχή.

Σχεδόν το 100 τοις εκατό των ληπτών του εμβολίου ανάρρωσαν εντός δύο εβδομάδων, δήλωσαν οι ερευνητές. Παρόλα αυτά, λόγω της ανίχνευσης καρδιακών επιδράσεων, οι νέοι που λαμβάνουν οποιοδήποτε από τα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA -και τα δύο εμβόλια της Pfizer και της Moderna- «θα πρέπει να παρακολουθούνται για παρενέργειες», δήλωσαν οι συγγραφείς.

Η Pfizer δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού.

Αντίδραση

Αρκετοί καρδιολόγοι, αφού εξέτασαν τη νέα δημοσίευση, δήλωσαν ότι προστίθεται στο σύνολο των στοιχείων που δείχνουν ότι οι κίνδυνοι των εμβολίων μπορεί να υπερτερούν των οφελών, ιδίως για τους νέους.

«Οποιαδήποτε μορφή καρδιακής βλάβης σε νεαρά άτομα είναι ανησυχητική, δεδομένου ότι οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι καρδιακής ανεπάρκειας και αιφνίδιου θανάτου με την άσκηση είναι άγνωστοι», δήλωσε ο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Ιδρύματος Truth for Health, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς την Epoch Times.

«Αυτή είναι μία από τις ~200 δημοσιευμένες εργασίες που αποδεικνύουν ότι οι κίνδυνοι του εμβολιασμού κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ του όποιου θεωρητικού οφέλους», πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναγνωρίσει μια σύνδεση μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna και της φλεγμονής της καρδιάς, αλλά υποστηρίζουν ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες πέραν των έξι μηνών. Σύμφωνα με τις αναφορές στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ έως τις 26 Μαΐου, οι άνδρες ηλικίας 5 έως 49 ετών και οι γυναίκες ηλικίας 12 έως 29 ετών είχαν υψηλότερα από το ιστορικό ποσοστά μυοκαρδίτιδας μετά από μια δεύτερη δόση του Pfizer. Το υψηλότερο ποσοστό ήταν 76 ανά εκατομμύριο εντός επτά ημερών από μια δεύτερη δόση μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 ή 17 ετών.

Ο Δρ Άνις Κόκα, καρδιολόγος στη Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της νέας μελέτης «δεν είναι καθησυχαστικά».

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας, συνεισφέροντας οικονομικά στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso

Ενώ οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι οι περισσότεροι ασθενείς ανέκαμψαν, ορισμένες από τις καταστάσεις που βίωσαν απέχουν πολύ από το να είναι ήπιες, έγραψε ο Κόκα σε ανάρτηση σε blog.

«Η μελέτη της Ταϊλάνδης βοηθά να συμπληρωθεί ένα μέρος του κενού των δεδομένων, ώστε οι γονείς και οι γιατροί τους να είναι καλύτερα ενημερωμένοι όταν συζητούν τους κινδύνους και τα οφέλη των εμβολίων», είπε.

Πηγή: theepochtimes.gr

Leave A Comment