Μελέτες που συνδέουν την αυτοάνοση ηπατίτιδα με τα εμβόλια COVID

20 April 2022

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές από την έξαρση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά τα τελευταία 24ωρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σχετικά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η Μεγάλη Βρετανία άρχισε να δημοσιεύει ότι αντιμετώπισε κάποια κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, συγκεκριμένα στα μικρά παιδιά. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 3-5 ετών. Πρόκειται για σοβαρή ηπατίτιδα ενώ σε κάποια παιδιά χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας το πρωί της Μ. Τρίτης.

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας, συνεισφέροντας οικονομικά στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso

«Τώρα βλέπουμε κρούσματα και σε άλλα κράτη, Ολλανδία και Αμερική και έτσι κλίνει η επιστημονική κοινότητα προς το να είναι κάποια λοίμωξη, κάτι που μεταδίδεται, εφόσον υπάρχει διασπορά. Οι γνωστές ηπατίτιδες όπως η Β και η Α για τις οποίες υπάρχουν εμβόλια δεν έχουν εντοπιστεί σε αυτά τα κρούσματα» πρόσθεσε.

«Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιός ή το μικρόβιο που είναι η αιτιολογία αυτής της ηπατίτιδας. Εμείς εδώ, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο είμαστε σε επιτήρηση και σε επαφή με κέντρα αναφοράς παιδιατρικά σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε τέτοιο κρούσμα. Δεν έχουμε κρούσμα στην χώρα μας αυτή την στιγμή που μιλάμε. Είμαστε σε φάση εγρήγορσης, δεν γνωρίζουμε, επιτηρούμε και αναμένουμε περισσότερα δεδομένα» ανέφερε ο Θεοκλής Ζαούτης.

(Πληροφορίες από: documentonews.gr)

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας, συνεισφέροντας οικονομικά στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso

Εμείς δεν θα ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε αυτό που αγνοεί ο ΕΟΔΥ και όλοι οι διεθνείς ιατρικοί οργανισμοί. Απλώς θα θέσουμε ένα ερώτημα: Εξετάστηκε αν αυτά τα παιδάκια είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί κατά της COVID; Υπάρχει περίπτωση αυτή η έξαρση ηπατίτιδας να συνδέεται με τον εμβολιασμό;

Και δεν το ρωτάμε τυχαία, καθώς έχουν ήδη δημοσιευτεί αρκετές μελέτες, οι οποίες συνδέουν την αυτοάνοση ηπατίτιδα με τα γενετικά σκευάσματα που ήρθαν για να μας σώσουν.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε κάποιες από αυτές:

Autoimmune hepatitis after COVID-19 vaccine – more than a coincidence
(Αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά το εμβόλιο COVID-19: κάτι περισσότερο από σύμπτωση)

Probable autoimmune hepatitis reactivated after COVID-19 vaccination
(Πιθανή αυτοάνοση ηπατίτιδα που επανενεργοποιήθηκε μετά τον εμβολιασμό COVID-19)

Acute autoimmune-like hepatitis with atypical anti-mitochondrial antibody after mRNA COVID-19 vaccination: A novel clinical entity?
(Οξεία αυτοάνοση ηπατίτιδα με άτυπα αντιμιτοχονδριακά αντισώματα μετά από εμβολιασμό με mRNA COVID-19: Μια νέα κλινική οντότητα;)

Autoimmune hepatitis following SARS-CoV-2 vaccine: May not be a casuality
(Αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά το εμβόλιο SARS-CoV-2: Μπορεί να μην είναι ένα τυχαίο περιστατικό)

Autoimmune hepatitis triggered by SARS-CoV-2 vaccination
(Αυτοάνοση ηπατίτιδα που προκαλείται από τον εμβολιασμό SARS-CoV-2)

Auto-immune hepatitis following COVID vaccination
(Αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά τον εμβολιασμό COVID)

Another case of autoimmune hepatitis after SARS-CoV-2 vaccination – still casualty?
(Άλλη μια περίπτωση αυτοάνοσης ηπατίτιδας μετά τον εμβολιασμό SARS-CoV-2 – εξακολουθεί να είναι τυχαίο;)

Πληροφορίες από: https://t.me/greekmedicalfreedomalliance/1041

Μαντάτα Από Έξω

Leave A Comment